Bæredygtig samhandel

PJ Production er grundlæggende en handelsvirksomhed. Samhandel er kernen i alt, hvad vi foretager os. Vi har valgt tre hovedspor til at sikre en struktureret udvikling af bæredygtig samhandel med vores leverandører: leverandørstyring, bæredygtigt sortiment og ressourceoptimering af produkter.

 

LEVERANDØRSTYRING:

Vores indkøb kommer hovedsageligt fra Kina (60%) og Danmark (40%). Langt størstedelen af vores indkøb kommer fra en lille håndfuld leverandører, som vi har haft et årelangt samarbejde med. Vi har som udgangspunkt stor tillid til at vores leverandører tager et samfundsansvar og tager behørigt hensyn til miljø, klima og de ansatte.

Menneskerettigheder og anti-korruption

I vores samhandel med især udenlandske leverandører er der en vis risiko for, at menneskerettighederne ikke bliver respekteret hos medarbejdere, der på forskellig vis er involveret i vores værdikæde. Derfor har vi udarbejdet en politik for menneskerettigheder, der bygger på principperne i FN’s Global Compact og de internationale konventioner for menneskerettigheder. Vi har desuden udarbejdet en antikorruptionspolitik, som både gælder for os selv og vores leverandører.

Leverandørstyring som system og proces 

Vi er ved at implementere et nyt system for leverandørstyring. I løbet af det næste år vil vi begynde at risikovurdere vores leverandører. Desuden vil vi bede dem om at underskrive et nyt etisk kodeks (Supplier Code of Conduct), som vi er ved at færdiggøre.

Uddannelse i leverandørstyring 

Leverandørsamarbejdet er i dag en central del af vores værdiskabelse. Det skal det blive ved med at være. Derfor er det vigtigt, at alle vores ansatte får kendskab til leverandørstyringssystemet og dets elementer. Vi planlægger derfor i løbet af det næste år at uddanne personalet i leverandørstyring.

 

BÆREDYGTIGT SORTIMENT:

Vi har en holdning til vores sortiment. Vi vil gerne hjælpe vores kunder til at træffe et bæredygtigt valg. Derfor er vi meget opmærksomme på løbende at gøre vores sortiment af kontortilbehør mere og mere bæredygtigt.

Udtræksskuffe i bambus 

Vi har i det forløbne år introduceret en udtræksskuffe i bambus. Materialet er smukt og slidstærkt. Desuden er det en bæredygtig løsning, da bambus producerer 30 procent mere ilt end et almindeligt træ. Desuden optager bambus lige så meget CO2 på fem år, som et egetræ gør på 160 år. Samtidig kan man udnytte 80 procent af bambus, mens man med andre træsorter kun kan udnytte 20 procent.

Miljømærkning 

Vi er i kontakt med en virksomhed, som skal hjælpe os med at få den første del af vores sortiment certificeret efter en miljøstandard. Det kunne være Svanemærket eller EU Blomsten. Vi forventer en certificering af de første produkter i 2018.

Træning og uddannelse 

Sammen med lancering af nye produkter, certificeringer og udarbejdelse af politikker, vil vi have fokus på at uddanne vores ansatte, således at de kan vejlede kunderne til det bedste og mest bæredygtige valg.

 

RESSOURCEOPTIMERING AF PRODUKTER:

Vi monitorerer ressourceforbruget i forbindelse med produktionen og sætter løbende nye målsætninger for ressourceoptimering. Vi arbejder målrettet med genanvendelse og affaldssortering, og vi efterspørger politikker på området fra vores leverandører via vores Code of Conduct.  

Til toppen

© Copyright - PJ Production